Eton mess

Eton mess, mijn favoriete dessert in de zomermaanden! Met weinig moeite zet je iets heerlijks op tafel waar je gasten je dankbaar voor zullen zijn. En het mooie is, het hoeft er niet perfect uit te zien! Het mag best een beetje een ‘mess’ zijn! Heb je een hekel aan slagroom kloppen? Dan kun je kiezen voor geklopte slagroom in de supermarkt (niet uit een spuitbus!)

8 personen          dessert         30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 400 gr aardbeien 
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt 
  • 100 gr meringue (liefst aardbei, anders vanillesmaak)
  • 60 gr pecannoten
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 1 zakje klopvast

Ook nodig

  • staafmixer

Aan de slag!

Stap 1: Pureer 200 gram van de aardbeien met de staafmixer tot een saus en houdt apart. Breek de meringue in stukjes. Hak de pecannoten in stukjes. Klop de slagroom lobbig (dik maar niet stijf) met de klopvast en de vanillesuiker. 

Stap 2: Mix de slagroom met de Griekse yoghurt en voeg de meringue toe. Spatel het luchtig door tot een mengsel. Dus niet roeren, maar spatelen. Zo klop je de lucht erin en blijft het een luchtig mengsel. Snij de overige aardbeien in plakjes en verdeel over elk glas 1 eetlepel aardbeien. Verspreid de helft van het slagroommengsel vervolgens over de glazen. Verdeel daarna de aardbeiensaus over de glazen, gevolgd met wederom aardbeien en de andere helft van het mengsel. Garneer met ze pecannoten en wat schijfjes aardbei. Om de meringue knapperig te houden is het belangrijk om direct te serveren. Eet smakelijk!

_Food fact_

Eton mess, de naam zegt het al. Het mag best een rommeltje zijn! De naam vind zijn oorsprong in het Eton College, een school in Engeland. Hier werd het gerecht voor het eerst gemaakt. De basis is altijd slagroom, fruit en meringue. Combineer er lekker op los met banaan, framboos, een scheutje likeur. of munt. Zo vind je altijd een versie die jij lekker vind! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!