Tiramisu  

De Italiaanse klassieker, wie is er niet gek op? Je kunt hem met dit recept eenvoudig zelf maken. Door zelf te kiezen voor de hoeveelheid koffie in de crème bepaal je zelf de sterkte van de koffiesmaak. Ik heb gekozen voor 4 koffiestaafjes, maar je kunt er dus ook meer of minder toevoegen. Jouw smaak, jouw keuze! 

4 personen          Dessert         30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 500 ml vers geklopte slagroom (Melkunie)
  • 250 gr mascarpone 
  • 100 gr witte basterdsuiker 
  • 4 staafjes oploskoffie 
  • 1 pak lange vingers 
  • 1 kop koffie (afgekoeld) 
  • Vers fruit om te decoreren
  • 1 eetl cacaopoeder om te decoreren 

Aan de slag!

Stap 1: Meng in een kom de slagroom, suiker en mascarpone. Voeg vervolgens staafje voor staafje de oploskoffie toe en proef tussendoor goed wanneer je de crème sterk genoeg vindt. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast. 

Stap 2: Leg ongeveer 5 lange vingers per persoon in een bakjes en laat 1 minuut in de koude koffie weken. Haal de lange vingers eruit en verdeel over de borden. 

Stap 3: Verdeel de crème over de lange vingers en besprenkel met de cacaopoeder en het verse fruit. Buon appetito

_Foodfact_

Tiramisu betekent letterlijk: trek mij omhoog. De Italianen bedoelen daarmee: maak mij blij. Je kunt eindeloos variëren met dit heerlijke dessert. Maak in de zomer bijvoorbeeld een versie met aardbeien of limoncello, Of voeg een scheut Amaretto likeur toe aan de crème. 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!