MonChou taart 

Het recept voor deze MonChou taart heeft mijn moeder van mijn oma gekregen. Een klassieker in onze familie, want iedereen vindt deze taart lekker! Je kunt hem maken als taart, maar ook in mooie glazen als losse toetjes. Mooi meegenomen: hij hoeft niet in de oven!

8 personen          Dessert         30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 200 gr bastogne koek
  • 140 gr roomboter (ongezouten)
  • 2 pakjes MonChou (op kamertemperatuur)
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 blik taartvulling kersen
  • 250 ml slagroom 
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopvast 

Ook nodig

  • bakvorm 20 cm 
  • hakmolen

Aan de slag!

Voor de taart:

Stap 1: Verkruimel de bastognekoek met een hakmolen. Heb je deze niet? Leg dan de koeken in een afgesloten theedoek en sla met een deegroller de koeken fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels toe. Spatel het mengsel in de bakvorm en verdeel netjes over de bodem. Zet in de koelkast om af te koelen.

Stap 2: Meng de MonChou met de basterdsuiker en voeg de vanillesuiker toe. Meng in een aparte mengkom de slagroom met de klopvast tot de slagroom stijf is. Je weet wanneer het goed is als je de kom ondersteboven houdt en het in de kom blijft zitten. Schep de slagroom bij de MonChou en spatel het door elkaar.

Stap 3: Haal de bakvorm uit de koelkast en schep het MonChou mengsel op de koekbodem. Verdeel het netjes over de bodem. Schep de vulling er netjes bovenop. Steek eventueel wat extra halve koeken in de taart als garnering. Bon appétit!

 

Voor de losse desserts in 8 glazen:

Stap 1: Verdeel 1/3 van de koekkruimels over de glazen (bij deze versie wordt dit dus niet gemengd met de boter).

Stap 2: Maak het MonChou mengsel zoals hierboven beschreven in stap 2 en verdeel de helft over de glazen. Verdeel weer 1/3 van de koekkruimels over de glazen, gevolgd door de andere helft van het MonChou mengsel. Verdeel nu de kersenvulling over de glazen en garneer met de laatste koekkruimels. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Mon Chou betekent in het Frans 'mijn liefje'. Hoe mooi de Franse naam ook is, MoChou is een Nederlands product dat wordt gemaakt door Friesland Campina. Het wordt zelfs alleen in Nederland verkocht!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!