MonChou dessert met sinaasappel en cantuccini
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/jinv7d/img_3899.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1056%2Cx0%2Cy296%2Csafe&width=980&height=539)
We kennen allemaal de toetjes met MonChou, bastogne en kersen. Zelf ben ik gek op het cantuccini koekje, en hier ben ik mee gaan experimenteren. De combinatie met sinaasappel maakt het fris, en de cantuccini geeft een lekkere bite. Een top afsluiter voor een gezellig diner!
4 personen dessert 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 225 gr cantuccini (te koop bij AH)
- 2 pakjes MonChou (op kamertemperatuur)
- 100 gr witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje klopvast
- 2 perssinaasappels
Ook nodig
- staafmixer
- hakmolen
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Meng de MonChou met de basterdsuiker en voeg de vanillesuiker toe. Meng in een aparte mengkom de slagroom met de klopvast tot de slagroom stijf is. Je weet wanneer het goed is als je de kom ondersteboven houdt en het in de kom blijft zitten. Schep de slagroom bij de MonChou en spatel het door elkaar. Door te roeren gaat de lucht uit je mengsel. Door het te kloppen, klop je de lucht erbij en blijft het een luchtig mengsel!
Stap 2: Rasp 4 van de 5 sinaasappels en pers uit. Voeg toe aan het Mon Chou mengel. Snij de andere sinaasappel in partjes voor de garnering.
Stap 3: Verkruimel met de hakmolen de koekjes tot deze grof tot fijn gemalen zijn. Beleg de bodem van het glas met de kruimels. Schep hier 3 lepels Mon Chou mengsel over, en vervolgens weer de kruimels. Schep wederom 3 lepels Mon Chou mengsel. Top af met de sinaasappel. Genieten maar!
_Combi tip_
Dit toetje is altijd een hit op tafel! Het basisrecept (MonChou, slagroom, suiker en verkruimelde koek) is gegarandeerd een succes. Maar je kunt hem altijd aanpassen naar jouw wens, mood of het seizoen. Ik heb in dit geval gekozen voor sinaasappel, maar je kunt ook kiezen voor citroen, framboos, aardbei of bijvoorbeeld kersen. Voor het koekje is de Bastogne koek de meest gebruikte in dit dessert. Ik heb gekozen voor cantuccini, omdat ik dit nou eenmaal een ontzettend lekker koekje vind. Hou jij van spritsen, kletskoppen of oreo? Gebruik deze dan. Mix en match erop los tot jij jouw favoriet hebt ontdekt!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!