Pompoensoep met room en pesto

pompoensoep met feta en tuinkers

Zin in een warme voedzame maaltijd, of probeer je meer groenten te eten? Wil je een klassiek gerecht een twist geven? Dan is dit een top gerecht voor jou! Deze heerlijke pompoensoep zit boordevol groenten (250 gram per persoon) en is net even anders dan hoe je hem kent. 

4 personen          Voorgerecht         Vega          30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 flespompoen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 laurierblad 
  • 10 ml balsamico azijn
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram pesto, of maak het zelf met dit recept
  • 3 eetl milde olijfolie

Aan de slag!

Stap 1: Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de wortel en snij in halve schijfjes van 0,5 cm breed. Snipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes van een halve cm. Pers de knoflook of snijd fijn.  

Stap 2: Fruit de ui in de olijfolie gedurende 2 minuten en voeg de pompoen, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en het laurierblad toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuutjes zachtjes koken. 

Stap 4: Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Ik doe dit ongeveer 4 minuten lang. Voeg 2 eetl pesto, de kookroom en de balsamico azijn toe en roer goed door.  Eet smakelijk! 

_Foodfact_

Pompoen is, net als wortel, rijk aan het antioxidant bèta-caroteen, wat je lichaam omzet in vitamine A. Dit stimuleert de algemene immuunfunctie van je lichaam. Daarnaast bevordert vitamine A je gezichtsvermogen, gezonde tanden en botten. Met deze soep met zowel pompoen als wortel krijg je dus voldoende vitamine A binnen! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!