Salade met Serrano ham, meloen en buffelmozzarella

meloensalade met rauwe ham en buffelmozzarella

Deze salade is bij ons thuis een grote favoriet in de zomer! In korte tijd zet je een gerecht vol kleur en smaak op tafel waar je indruk mee kunt maken bij je gasten. Wil je van deze salade een hoofdgerecht maken? Schep iets meer op en voeg een halve avocado per persoon toe. Zo krijgt de salade meer body en vult deze voldoende. 

4 personen          Voorgerecht         15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 75 gr rucola
  • 1/2 galia meloen
  • 150 gr Serrano ham
  • 50 gr walnoten
  • 1 buffelmozzarella
  • 50 ml crema di balsamico
  • 1 eetl extra vierge olijfolie

Aan de slag!

Stap 1: Rooster de walnoten in een droge hete pan en laat afkoelen op keukenpapier. Pak een saladeschaal en bedek de bodem met rucola. Lepel de pitten uit de meloen en snij in dunne partjes. Verwijder de schil en verdeel over de rucola. Laat de mozzarella uitlekken. 

Stap 2: Scheur de ham in stukken en verdeel deze samen met de meloen over de salade. Besprenkel de salade met de balsamico crème, de olijfolie en vervolgens de walnoten. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de salade. Eet smakelijk!

_Foodfact_

De walnoten in dit gerecht boosten je gezondheid! Wist je dat ze bomvol magnesium zitten? Dit zorgt voor een sterk gebit en een goed geheugen. Vind je walnoten niet lekker? Kies dan voor pijnboompitten, ook deze smaken heerlijk met de andere smaken van deze salade.

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!