Caprese hasselback 

We kennen allemaal de caprese salade, de tomaat met mozzarella en basilicum. Door hem in de hasselback vorm te maken maak je er net iets meer een feestje van op tafel! Mijn gasten zijn altijd onder de indruk van deze heerlijke 'salade' en het staat supersnel op tafel. Je kunt het serveren bij een hoofdgerecht, maar het past ook supergoed op een goedgevulde borrelplank!

4 personen          Bijgerecht         Vega          10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 2 grote tomaten 
  • 1 bol mozzarella 
  • 20 gr pijnboompitten 
  • 1 eetl extra vierge olijfolie 
  • balsamico crema 
  • 1 takje basilicum voor de garnering

Aan de slag!

Stap 1: Was de tomaten en snij ze rustig in, maar niet helemaal door. Zorg dat er een halve cm tussen de sneden zit. Tip: leg aan beide kanten van de tomaat een voorwerp zoals een mesje zodat je mes hierop terecht komt bij het insnijden. Zo voorkom je dat je de tomaat per ongeluk doorsnijdt. 

Stap 2: Rooster de pijnboompitten in een droge hete pan en laat afkoelen op keukenpapier. Snij de mozzarella in dunne plakken. Schuif de plakjes mozzarella in de gleuven van de tomaat en besprenkel met de olijfolie en balsamico crema. Top af met de pijnboompitten en de basilicum. Geniet ervan!

_Combi tip_

Wil je een goedgevulde borrelplank maken? Combineer dit gerecht dan met onderstaande hapjes!