Spinazie met gekruide wortels, feta en gezouten amandelen

meloensalade met rauwe ham en buffelmozzarella

Dit is mijn favoriete bijgerecht, omdat het vol van smaak is! De zachte spinazie, de gekruide wortels, de scherpe feta en de zoute amandelen maken de perfecte smaakcombinatie. Ben je gek op geitenkaas? Dan kun je dit ook gebruiken in plaats van feta. 

4 personen          Voorgerecht         30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr verse spinazie
  • 1 bos wortels 
  • 100 gr feta
  • 40 gr amandelen (rauw of gebrand en gezouten)
  • 1 theel komijnzaad gemalen
  • 1 theel gerookt paprikapoeder 
  • 1 theel kaneel 

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder (indien aanwezig) het groen van de wortel en boen de wortels schoon. Halveer en leg op een bakplaat. Verdeel 2 eetl olijfolie, peper, zout en en de kruiden over de wortels en bak 25 minuten in de oven. 

Stap 2: Indien je rauwe amandelen gebruikt, verwarm deze met wat olijfolie en zout in een pan. Indien je geroosterd en gezouten gebruikt, dan kun je deze stap overslaan. 

Stap 3: Laat de spinazie slinken in een pan met een beetje olijfolie. Leg op een bord. Leg de wortels erop en top af met peper en zout. Verdeel de amandelen over de wortels en verkruimel de feta erover. Eet smakelijk!

_Foodfact_

De lijst met voedingsstoffen in spinazie is eindeloos. Zo bevat het onder andere vitamine A, B2, B11 (foliumzuur), C, K, maar ook fosfor, calcium, ijzer, magnesium en zink. Dat alles terwijl het slechts 26 kcal per 100 gram bevat. Een echte superfood dus om toe te voegen aan je maaltijd. Dit kan door te wokken, het in de oven te verwarmen, maar het kan ook lekker rauw in je salade! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!