Verse pesto
Voor een pasta liefhebber als ik is verse pesto onmisbaar. Het is iets duurder dan de versie uit een potje maar dat is het zeker waard. Maar als je echt wil genieten en je hebt er de tijd voor, maak de pesto dan eens zelf! Ik ben nooit zo van de precieze grammen qua ingrediënten, maar pak mijn vijzel en voeg steeds een beetje van alles toe totdat ik de smaak goed genoeg vind. Dus ik kook vaak op gevoel, en zo smaakt het net steeds een beetje anders! Heb je geen vijzel? Gebruik dan een hakmolen.
4 personen 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- Extra vierge olijfolie
- 50 gr pijnboompitten
- 1 basilicum plant
- 2 tenen knoflook
- 100 gr Parmezaanse kaas
Ook nodig
- Vijzel (of hakmolen)
Aan de slag!
Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een hete droge pan en leg apart. Pel de teentjes knoflook en snijd grof in stukjes. Pluk wat blaadjes van basilicumplant en leg deze samen met de knoflook in de vijzel en maal fijn.
Stap 2: Voeg wat Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie toe en maal alles fijn. Voeg de afgekoelde pijnboompitten toe. Blijf steeds goed proeven en voeg naar smaak de verdere ingrediënten toe. Ikzelf hou van een een stevige pesto, dus ik voeg niet veel olijfolie toe. Wil je een smeuïge pesto die een saus-achtige structuur heeft? Voeg dan wat meer olijfolie toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
_Combitip_
Ik hou van de eenvoudigheid van de Italiaanse keuken. Ik vind een simpele pasta met deze pesto, (zon)tomaatjes en Parmezaanse kaas een ontzettend lekker gerecht. Hou je van meer ingrediënten in je pasta? Maak dan onderstaande pasta's eens!