Gnocchi met knoflook, basilicum en Parmezaan
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/fiipmp/image-46.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy8%2Csafe&width=980&height=691)
Wil je vaker vega eten? Probeer deze gnocchi ovenschotel eens! Ik zeg het wel vaker: de Italiaanse keuken is mijn favoriet omdat de gerechten eenvoudig, maar heerlijk zijn! Ook dit recept is eenvoudig en toch verrukkelijk. En weer eens wat anders dan een pasta gerecht ;) Een fijne bijkomstigheid bij ovengerechten: je maakt de keuken schoon terwijl je gerecht in de oven staat. Zo hoef je nog maar weinig af te ruimen na het eten!
4 personen Hoofdgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 kilo gnocchi
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 mozzarella bollen
- 60 gr parmezaan
- 2 tenen knoflook
- 4 el milde olijfolie
- 1 bakje verse basilicum
- 10 gr verse oregano
Ook nodig
- ovenschaal
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven op 190 graden. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en de oregano grof. Snijd de basilicum fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi 5 min op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe. Door de knoflook later toe te voegen verbrand het niet en vermijd je dat de knoflook bitter wordt. Voeg de tomatenblokjes, oregano en de basilicum toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2: Verdeel de gnocchi over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de schaal. Rasp de parmezaan erover. Bak de schaal 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Wist je dat knoflook familie is van de ui en de bieslook? Deze heerlijke smaakmaker heeft meerdere gezondheidsvoordelen, één daarvan is het verlagen van je bloeddruk. Voeg knoflook daarom gerust dagelijks toe aan je gerecht!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!