Biefstuk tagliata
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/w04mc8/img_3984.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy43%2Csafe&width=980&height=691)
Deze Italiaanse topper is mijn all time favorite gerecht. Als het op de kaart staat in een restaurant bestel ik het gegarandeerd. Ik hou van de combinatie kogelbiefstuk, balsamico, rucola en Parmezaan. Zeker met wat grof zeezout. Het staat supersnel op tafel en zit vol smaak. Bon appetito! Tip: lekker met Parmezaanse friet met truffelmayo.
4 personen Hoofdgerecht 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 4 kogelbiefstukken
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 75 gr rucola
- balsamico crema
- extra vierge olijfolie
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Haal de biefstukken een uur van tevoren uit de koelkast. Dep de biefstukken droog en bak deze in een grillpan in 4-5 minuten medium. Leg de biefstukken op een bord, bedek deze met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Zo verspreiden de sappen zich goed in het vlees en wordt het nog malser.
Stap 2: Snij de stukken vlees in plakjes van 0,5 cm breed. Verdeel de rucola over de borden en verdeel vervolgens het vlees erover. Druppel wat extra vierge olijfolie over de borden en breng op smaak met grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en schaaf de Parmezaan erover. Aan tafel!
_Budget tip_
Na het maken van dit gerecht heb je waarschijnlijk rucola, parmezaan en pijnboompitten over. Een goede basis om morgen pasta pesto met gerookte kipfilet op tafel te zetten! Je hoeft alleen nog pasta, kip en pesto te kopen. Zo heb je voordelig een lekkere maaltijd op tafel en voorkom je voedselverspilling. Win-win!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!