Mexicaanse hamburger met guacamole en nacho's
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/h8rdna/image-35.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1816%2C1280%2Cx52%2Cy0%2Csafe&width=980&height=691)
Wat mij betreft zijn hamburgers het ideale gerecht voor een vrijdagavond. Lekker met je bord op de bank bijkomen van de drukke week. Deze Mexicaanse burgers zijn heerlijk crunchy door de nacho's op het broodje Het liefst eet ik burgers het met friet. Jij ook? Maak ze dan met parmezaanse truffel friet.
4 personen Hoofdgerecht 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 zakje Verstegen kruiden Mexicaans gehakt
- 2 eetl ketchup
- 2 theel sambal
- 4 sesambollen
- 1 zak nacho's
- 4 plakjes cheddar kaas
- 2 rode ui
- 5 romatomaten
- 8 jalapeño's
- 2 rijpe avocado’s
- sap van 1 limoen
- 1 verse chilipeper
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden, ketchup en sambal. Maak er 4 gelijke hamburgers van en zet 10 minuten in de koelkast. Snij de broodjes doormidden. Verhit een (grill) pan en rooster de broodjes tot er strepen tevoorschijn komen. Hou apart.
Stap 2: Snij 3 tomaten heel fijn en pers het sap uit de limoen. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees samen met het limoensap en de fijngesneden tomaten. Snij de chilipeper en 1 rode ui fijn en voeg toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Stap 3: Verhit een koekenpan met wat boter of olie en bak de hamburgers in 5 minuten per kant op middelhoog vuur gaar. Als de burgers goed zijn, draai deze dan om in de pan en leg op de bovenkant de pakjes cheddar kaas. Snij de overgebleven rode ui in halve ringen en de overgebleven tomaten in plakjes. Beleg de broodjes eerst met de guacamole en leg er vervolgens nacho's op, gevolgd met de burgers. Top af met de rode ui, tomaten en jalapeño's en leg de top van het broodje er bovenop.
_Foodfact_
Wist je dat je een onrijpe avocado het beste thuis rijp kan laten worden? Leg deze naast een banaan, en het rijpingsproces gaat een stuk sneller! Wil je in de supermarkt checken of je avocado rijp is? Verwijder dan de steelaanzet / het pitje aan de bovenkant. Is de kleur die tevoorschijn komt groen als een avocado hoort te zijn? Dan is hij rijp. Is de kleur lichtgroen? Dan is de avocado nog niet rijp.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!