Parmezaanfriet met truffelmayo
Ik ben gek op friet. Twister, Frans maar het liefst toch de kreukelfriet. Thuis bakken we dit in de oven en eten we de frieten bij een broodje hamburger of lekker stuk vlees. Wil je eens een variant op gewone frieten? Proef dan deze versie met parmezaan eens. De combi van parmezaan en truffel is simpel maar heerlijk. Probeer het eens!
4 personen Bijgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 750 gr Aviko kreukelfriet
- 1 bakje verse truffelmayo
- 50 gr Parmezaanse kaas
- grof zeezout
Aan de slag!
Stap 1: Bak de friet goudbruin in de oven volgens de verpakking. Haal de frieten uit de oven als ze bijna goudbruin zijn. Rasp de Parmezaanse kaas erover en zet nog 5 minuten terug in de oven. Haal de frieten uit de oven, besprenkel met grof zeezout en serveer in een schaal met de truffelmayo apart. Eet smakelijk!
_Food fact_
Een stuk Parmezaanse kaas is de koelkast is altijd handig! Wist je dat je deze maanden kan bewaren? Wikkel het stuk kaas in een stukje bakpapier, en vervolgens in aluminiumfolie. Leg het onderin de koelkast en je kunt nog maanden genieten van de kaas. Zo voorkom je verspilling en het is beter voor je portemonnee!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!