Mexicaanse kipdij met paprika, feta en amandel
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/ozxv31/image-93.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy43%2Csafe&width=980&height=691)
Rijst met kip is een veel gegeten combinatie. Maar heb je hier wel eens Mexicaanse kruiden voor gebruikt? Ik garandeer je: het is een feestje op je bord! Ik gebruik het liefst kipdijfilet omdat dat minder snel droog wordt vergeleken met kipfilet. De smeuïge kip in combinatie met de gegrilde paprika, feta, amandel en peterselie maakt dat dit één van mijn favo gerechten is!
4 personen Hoofdgerecht 50 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 8 kippendijfilets
- 4 eetl Mexicaanse bbq kruiden (Jonnie Boer, Euroma)
- 100 gr feta
- 60 gr amandelschaafsel
- 4 rode paprika’s
- 1 eetl citroensap
- 350 gr zilvervliesrijst
- 20 gr verse bladpeterselie
- 6 eetl milde olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de paprika in reepjes van 0,5 cm en smeer beide kanten van de plakken in met 4 eetl olijfolie, peper en zout. Bak deze in een hete grillpan 2 minuten per kant. Kook 700 ml water.
Stap 2: Maak de kip schoon en meng in een kom met 2 eetlepel olijfolie en de helft van de Mexicaanse kruiden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip 2 minuten per kant. Haal uit de pan. Voeg de rijst, het bouillonblokje en het gekookte water, citroen en de overige Mexicaanse kruiden toe in de pan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur laag en laat afgedekt 20 minuten garen. Roer de rijst regelmatig door.
Stap 3: Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Verdeel de kip en rijst over de borden en leg de paprika’s erbij. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de peterselie. Geniet!
_Foodfact_
Amandelen zijn, samen met cashew- en pistachenoten, een van de calorie armste noten. Zij bevatten minder verzadigde vetten dan andere noten. Let je op je calorie inname? Kies dan voor ongebrande noten. Gebrande noten zijn vaak in vet geroosterd en bevatten meer calorieën.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!