Caesar salade met kipdij, pancetta en Parmezaan 

Salades staan bij ons thuis regelmatig op tafel. Erbij, of goed gevuld als hoofdgerecht. Deze caesar salade is een grote hit, vooral door de smaakvolle kip. De kip krijgt enorm veel smaak omdat je hem bakt in het vet van de pancetta. Daardoor wordt de kip zoutig, krokant en ontzettend mals. Combineer dit met frisse romaine sla, een pittig radijsje en parmezaan, en je hebt een feestje op de bord. Ben je een grote eter? Voeg dan eventueel wat avocado toe.

4 personen          Hoofdgerecht         40 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor de salade

  • 4 little gem
  • 8 kipdijfilets 
  • 200 gr pancetta 
  • 1 bosje radijs 
  • 75 gr Parmezaan
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 2 (oude) boterhammen
  • 2 eetl milde olijfolie

Voor de dressing

  • 1 bakje ansjovis in olijfolie
  • 1 eetl worcestershirsaus
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetl fritessaus
  • 1 theel (grove) mosterd 
  • 1 theel citroensap
  • 2 theel crême fraiche

Ook nodig

  • hakmolen of staafmixer
  • grillpan

Aan de slag!

Stap 1: Bak de pancetta in een koekenpan krokant en laat uitlekken. Laat het vet achter in de pan. Maak de kip schoon, snij in grove stukken en bak deze in het vet van de pancetta in 3 minuten per kant krokant. 

Stap 2: Laat voor de croutons een grillpan heet worden en snij de boterhammen in grove stukken. Leg deze in de hele grillpan en bestrijk met de olijfolie, peper en zout. Haal de croutons uit de pan. 

Stap 3: Door de dressing voeg je alle ingrediënten toe aan een hakmolen of staafmixer, behalve de crême fraiche. Maal het fijn en roer handmatig de crême fraiche erdoor. 

Stap 4: Was de sla en de groenten. Snij de radijsjes in plakjes, de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Verdeel de sla over de borden en verdeel de groenten erover. Leg de pancetta en de kip erop en verdeel de dressing erover. Top af met peper, zout, de croutons en de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Radijs is vanwege de kleur populair als decoratie op je bord. Maar naast de mooie kleur bevat de radijs ook enorm veel vitamine en mineralen. Zo bevat de groente veel vitamine c, dat de bijdraagt aan de aanmaak van bijvoorbeeld je witte bloeddcellen. Bij het koken van groenten gaat de vitamine vaak deels verloren, dus het is maar goed dat de radijs rauw het lekkerst is! Ze worden het hele jaar door geteeld. Echter duurt dit in de zomer slechts 3 weken en in de winter wel 3 maanden! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!