Salade met roma tomaatjes, feta en alfalfa

Zoek je een lekker bijgerecht voor bij een hoofdgerecht? Even iets anders dan aardappels of wil je een extra portie vitamine? Dan is deze salade top! In 10 minuten staat het op tafel, en het is ook nog eens ontzettend lekker. Heb je nog restjes groenten? Maak er je eigen versie van! Grill bijvoorbeeld de courgette of aubergine die je over hebt, of gebruik pijnboompitten in plaats van pompoenpitten. Zo voorkom je verspilling en hoef je minder boodschappen te doen. Win-win!

4 personen          Bijgerecht         10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr roma tomaatjes 
  • 1 paprika 
  • 50 gr rucola 
  • 1 stuk feta 
  • 1 bakje alfalfa
  • 1 avocado
  • 20 gr pompoenpitten
  • 20 gr pijnboompitten
  • 2 eetl extra vierge olijfolie 

Aan de slag!

Stap 1: Was de groenten. Snij de tomaatjes doormidden en de paprika in reepjes. Verhit ondertussen in een droge hete pan de pompoenpitten en pijnboompitten tot ze oppoppen als popcorn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij in plakjes. 

Stap 2: Verdeel de rucola over een saladeschaal en leg de groenten erop. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout en schep om. Leg de avocado erop, verkruimel de feta over de schaal en top af met de pitten en alfalfa. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Pompoen is mega gezond, maar wist je dat ook de pompoenpitten gezond zijn? Ze zitten bomvol vezels en eiwitten, wat zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt. Ook bevatten de pitten onverzadigde vetten, fosfor, zink en vitamine E. De pitten zijn dus een voedzame aanvulling voor elke salade en je krijgt er veel goede voedingsstoffen door binnen. Pas wel op met hoeveel je er gebruikt, in 1 eetl pompoenpitten zitten namelijk 86 kcal! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!