Knoflook brood met mortadella, burrata en pistache
![knoflookbrood met mortadella, burrata en pistache](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/hwu1y0/image-13.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy79%2Csafe&width=980&height=691)
Tijdens een vakantie in Sardinië kregen wij dit heerlijke gerecht op tafel. Wij bestelden het als voorgerecht, maar ik vind het ook voor bij de borrel superlekker! Ik heb een foto van het gerecht gemaakt en maakte het thuis na. Resultaat: een grote hit tijdens etentjes! Ik maak het regelmatig en het wordt altijd tot de laatste kruimel opgegeten. Het staat zo op tafel en het ziet er ook nog eens gaaf uit. Tip voor de pistachenoten: ik koop deze altijd gepeld bij de Lidl. Je betaalt een stuk minder dan pistache die je nog moet pellen, en ze zijn in een kleine portie verpakt!
4 personen Voorgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 versgebakken ongesneden brood (zoals liefde & passie volkoren brood van de AH)
- 50 gr ongezouten pistache noten
- 100 gr mortadella
- 5 eetl milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 bol burrata
- eventueel een dip voor bij het overige brood
Ook nodig
- bakkwastje
- grillpan
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij 2 plakken van het brood van 2 cm dik en gebruik de middelste plakken van het brood. Je kunt de kleinere overige plakken eventueel klein snijden en serveren met een dipje op tafel. Als het goed is heb je nu 2 grote plakken brood.
Stap 2: Pak een klein schaaltje en doe hier de olijfolie in. Pers de knoflook en voeg hieraan toe. Met een bakkwastje bestrijk je beide kanten van het brood met de olie en deze gril je om en om in een grillpan tot deze goudbruin zijn.
Stap 3: Pak een serveerplank en leg het gegrilde brood naast elkaar neer. Beleg het brood met de mortadella en leg de bol burrata er bovenop. Hak de pistache in stukjes en garneer het brood ermee. Buon Appetito!
_Foodfact_
Verwar jij ook altijd mozzarella met burrata? Je bent zeker niet de enige. Beide zijn verse Iitaliaanse kazen. Burrata wordt gemaakt van stukjes mozzarella, echter wordt er room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas) aan toegevoegd. Daarna wordt er een zakje van gemaakt. Vroeger was dit een goede manier om restjes mozzarella op te ruimen, maar inmiddels is dit een echte delicatesse!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!