Pulled chicken wrap met sriracha en peterselie

Hou van van pit in je eten? Dan heb je vast een flesje sriracha in de kast staan! Deze pittige smaakmaker past perfect bij een gerecht als pulled chicken en is mooi in balans met de frisse ijsbergsla. Ik gebruik altijd groentenwraps, maar gebruik de wraps die jij zelf het lekkerst vindt! 

2 personen          Hoofdgerecht         50 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 50 gram ijsbergsla
  • Wortel reepjes
  • 15 gr verse peterselie
  • 10 (groenten) wraps 

Marinade voor pulled chicken

  • 1 eetl ketchup
  • 1 eetl sriracha saus
  • 2 eetl gemalen komijnpoeder
  • 3 eetl gerookt paprikapoeder
  • 2 eetl ras el hanout
  • 1 theel chilimix
  • 1 eetl balsamicocreme
  • 3 eetl milde olijfolie

Aan de slag!

Stap 1: Kook de kipfilets in ruim water gedurende 15 minuten. 

Stap 2: Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar. Haal de kipfilets uit het water en trek uit elkaar met 2 vorken. Meng met de marinade. 

Stap 3: Verhit een koekenpan zonder boter en verwarm de wraps 30 sec per kant. Leg op een bord en verdeel de sla en wortel erover. Snij de peterselie fijn. Leg de pulled chicken op de wrap en top af met wat extra sriracha en peterselie. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Sriracha saus bestaat voor ongeveer 50% uit rode chilli pepers. Je zou kunnen zeggen dat het een combi is tussen sambal en chilli saus. Een heerlijke smaakmaker die je kan gebruiken als top bij je pizza, op je wrap, bij je nacho's of zelfs op je omelet! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!