Bbq kipdijfilet met marinade van gember, sinaasappel en soja
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/0d4sja/img_4686.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1370%2Cx0%2Cy35%2Csafe&width=980&height=699)
Een warme zomerdag is natuurlijk niet compleet zonder een barbecue met familie en vrienden. Naast de gebruikelijke hamburgers en kipsaté moet je zeker deze kipdijfilet eens maken. Geloof me, je wilt niets anders meer! Marineer de kip een dag van tevoren zodat de smaken goed in de kip komen.
4 personen Hoofdgerecht 10 minuten bereidingstijd, 1 dag marinadetijd, 8 minuten garing op de bbq
Ingrediënten
- 8 kipdijfilets
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 50 ml soja
- 2 sinaasappels
- 1 rode ui
- 70 gram bruine basterdsuiker
- 1 rode peper
- 1 theel sambal
- 2 eetl bloem
Ook nodig
- Barbecue
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de gember in grove plakjes, rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snij de peper incl zaadjes fijn en de sinaasappels doormidden. Meng de knoflook, ui, gember en peper samen in een kom met de soja, suiker en de sambal. Knijp de sinaasappels uit boven de kom en voeg de resten van de schil toe aan de marinade.
Stap 2: Maak de kip schoon en leg in de bloem. Voeg de kip toe aan de marinade en laat 1 dag marineren in de koelkast.
Stap 3: Haal de kip uit de koelkast en zorg dat de plakjes gember niet aan de kip blijven plakken. Grill de kipdijfilets in 4 minuten per kant goudbruin. Genieten maar!
Op zoek naar een frisse salade om te serveren bij de kip? Maak eens de salade met romatomaatjes, feta en alfalfa!
_Foodfact_
Misschien drink je wel eens verse gember thee, of gebruik je het in de keuken om een heerlijke marinade van te maken. Gember is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens ontzettend gezond. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingsremmend. Maar daarnaast verlicht het ook je opgeblazen gevoel in je buik. Gember stimuleert namelijk de alvleesklier, waardoor de voedingsstoffen sneller worden opgenomen en je opgeblazen gevoel minder wordt. Een natuurlijk medicijn!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!