Kipfilet met Parma ham, ricotta en oregano
Kip en krokante ham, wat een heerlijke combinatie! Voeg hier ricotta en verse kruiden aan toe en je zet supersnel een mals gerecht op tafel. Kies voor dit gerecht de kruiden die je zelf lekker vind. Dit kan salie zijn, maar ook oregano of tijm. Ik heb gekozen voor oregano, maar gebruik vooral wat jijzelf lekker vind!
4 personen Hoofdgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 100 gr ricotta
- 100 gr Parma ham
- 1 bakje verse oregano
- 20 gr roomboter
Aan de slag!
Stap 1: Leg een stuk huishoudfolie op de kipfilets en sla erop met de onderkant van een koekenpan. Zo worden de kipfilets iets dunner en is het makkelijker om deze gaar te bakken zonder dat ze droog worden. Snijd de kipfilets open en vul deze met ricotta.
Stap 2: Rits de blaadjes van de kruiden, snijd fijn en leg op de ricotta in de kip. Voeg ook zout en peper toe. Vouw de kipfilets weer dicht en wikkel de Parmaham om de kipfilets heen. Verhit de roomboter in de pan op middelhoog vuur en bak de kipfilets in 5 minuten per kant gaar en bruin. Eet smakelijk!
Dit hoofdgerecht heeft een bijgerecht nodig. Denk aan gegrilde groente salade of Parmezaan kreukelfriet.
_Food fact_
Parmaham is een ham die wordt gemaakt in de Parma regio in Italië. De ham is DOP gecertificeerd en de naam Parma mag alleen gebruikt worden voor de ham die in die regio is gemaakt volgens authentiek recept. Hetzelfde geldt voor de kaas Parmigiano Reggiano. Ook deze naam mag alleen gebruikt worden voor de kaas die in de regio Parma gemaakt is. Het verschil tussen Parma ham en coppa di Parma is de vorm van de ham. Coppa is rond en Parma is een langwerpig stuk vlees.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!