Zalmsalade met avocado, feta en radijs

Deze salade is een bom vol superfoods, omega's en vitamines. Hou je van gezond eten, of heb je een ongezond weekend achter de rug? Met dit gerecht kom je weer goed in balans! En het mooie is: het is ook nog eens zo klaar! Ik heb in dit gerecht gekozen voor een combinatie van biologische zalm en wilde zalm, maar kies vooral wat jij lekker vindt!

4 personen          Hoofdgerecht         15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 400 gr wilde gerookte zalm (of Noorse zalm)
  • 90 gr rucola
  • 100 gr radijs 
  • 1 rode ui
  • 80 gr feta 
  • 30 gr verse bieslook
  • 20 gr pompoeniptten
  • 20 gr pijnboompitten 
  • 2 eetl extra vierge olijfolie

Aan de slag!

Stap 1: Rooster de pompoenpitten en pijnboompitten in een droge hete pan en laat afkoelen op keukenpapier. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pit en snij in plakjes. Snij de radijs in dunne plakjes en de rode ui in halve ringen. Snij de bieslook in stukjes van 2 cm breed. 

Stap 2: Verhit een koekenpan en leg de stukjes zalm kort in de pan tot het verkleurt, en haal het er dan direct uit. Zo hou je de zalm smeuïg. Verdeel de rucola over de borden en verdeel de avocado, zalm, rode ui en radijs over de borden. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Verkruimel de feta over de borden en top af met de pompoen- en pijnboompitten. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Wat niet veel mensen weten, is dat normale zalm gekweekt is. Deze zalm krijgt beperkte soorten voeding waardoor de vis bleek wordt. Door kleurstoffen toe te voegen krijgt de zalm een lichtroze kleur. De biologische variant heeft meer zwemruimte en krijgt geen hormonen toegediend. Wilde zalm zwemt vrij in de zee en daardoor veel vrijheid om verschillende dingen te eten. Daardoor is de kleur ook extra rood. 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!