Shakshuka met geitenkaas

Zoek je een gerecht dat bomvol groenten zit, maar vooral vol smaak? Maak dan deze heerlijke shakshuka! Shakshuka is een eenpansgerecht met veel groenten, een kruidensaus en gepocheerde eieren. Er zijn veel verschillende versies, en onderstaand vind je de mijne. Ik voeg een paar aardappeltjes toe om het voedzamer te maken, zodat ik er geen brood bij hoef te eten. In dit recept heb ik gekozen voor geitenkaas, maar als je daar niet van houdt kun je ook kiezen voor feta. 

2 personen          Hoofdgerecht         40 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr aardappels
  • 200 gr wortels 
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 150 gr spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 75 gr geitenkaas
  • 10 gram verse basilicum
  • 2 eetl ras el hanout
  • 1 theel paprikapoeder
  • 3 eetl balsamicoazijn
  • 2 eetl milde olijfolie
  • eventueel Turks brood voor erbij

Aan de slag!

Stap 1: Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snij de paprika in reepjes en de wortels in plakjes van 0,5 cm breed. Schil de aardappels en snij in blokjes van 1 cm. Verhit eventueel de oven als je het Turks brood erbij eet. 

Stap 2: Kook de aardappels in kokend water gedurende 5 minuten en giet af. 

Stap 3: Verhit de olijfolie in een hete pan en fruit de ui. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Verdeel 1 eetl ras el hanout kruiden en de paprikapoeder over het mengsel en bak nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe en roer goed door. 

Stap 4: Voeg de aardappels, wortels en paprika toe aan het mengsel en verdeel de laatste eetl ras el hanout erover. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep goed om en laat afgedekt 5 minuten pruttelen. 

Stap 5: Schep de spinazie door het mengsel en laat slinken. Maak 4 kuiltjes in de pan en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met zout en laat afgedekt 8 minuten stollen. Snij de basilicum fijn en verdeel over de pan, samen met de  geitenkaas. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Fan van shakshuka? Varieer erop los! Zo kun je ook kiezen voor een groene shakshuka, waarbij je de tomaten vervangt door extra spinazie, groene asperges, sperziebonen en / of doperwten. 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!