Sticky honing kip met knoflook en sesam
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/img_0040-1-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1370%2Cx0%2Cy35%2Csafe&width=980&height=699)
Een maaltijd vol met eiwitten, laag in vet en onder 500 kcal, maar toch vol van smaak! Ik maak dit gerecht regelmatig thuis en ben er gek op! Het staat (afgezien van marineren) binnen 20 minuten op tafel, toch handig na een drukke werkdag!
4 personen Hoofdgerecht 20 minuten bereidingstijd (en 1 uur marineren)
Ingrediënten
- 800 gr kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetl paprikapoeder
- 2 eetl sriracha
- 40 ml sojasaus
- 5 eetl honing
- 2 rode uien
- 3 paprika's
- 400 gr basmati rijst
- 2 eetl sesamolie
- bosui en sesamzaad voor topping
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de kipfilet in blokjes, pers de knoflook. Marineer de kip met de helft van de knoflook, paprikapoeder, flink wat peper, de sriracha, de sojasaus, 3 eetl honing en één eetl olijfolie. Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Stap 2: Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de kip om en om in 6 minuten goudbruin. Zet de warmtebron uit en meng de overgebleven honing door de kip. Schep de kip uit de pan. Giet de rijst af.
Stap 3: Snij de paprika in stukjes, de rode ui in halve ringen en de bosui in kleine ringen. Verwarm in dezelfde pan de overgebleven knoflook en voeg na 1 minuut de paprika en rode ui toe. Voeg de rijst en de kip toe en schep om. Verdeel over de borden en top af met sesamzaad en bosui. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Misschien heb je het wel eens gezien: de honing in de pot / fles kristalliseert en wordt hard. Weggooien? Zeker niet! Door de fles in een kom warm water te leggen wordt het langzaam weer vloeibaar en kun je het gewoon weer gebruiken. Wist je dat honing onbeperkt houdbaar is? Zelfs bij de graven van oude Egyptenaren is eeuwenoude honing gevonden die je nog steeds kunt eten! Honing heeft een hoog suikergehalte en weinig vocht, en is daarom lang houdbaar.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!