Kip teriyaki

Kip teriyaki, wie is er niet gek op?! Op een stokje, bij je rijst of op je borrelplank, deze kip kan er altijd bij! Gebruik kipdij in plaats van kippenborstfilet voor extra smaak en top af met jouw favoriete topping. Bosui, sesam, of allebei? Jij bepaalt!

4 personen          Hoofdgerecht         20 minuten bereidingstijd (en 1 uur marineren)

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 bosui
  • 3 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 80 ml sojasaus
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetl bruine suiker
  • 1 eetl honing
  • 1 theel ketchup
  • 2 eetl rijstazijn
  • 1 eetl sesamzaadjes

Aan de slag!

Stap 1: Snij de kip in blokjes en leg in een kom. Snij de gember in grote plakken, de knoflook grof en voeg beide toe aan de kom. Voeg 30 ml sojasaus toe, dek de kom af met aluminiumfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. 

Stap 2: Meng de overgebleven sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, suiker en ketchup in een pan en roer goed door elkaar. Laat zachtjes warm worden tot de gewenste dikte van de saus.  Snij de bosui in dunne ringen en hou apart. 

Stap 2: Verhit ondertussen de sesamzaadjes in een pan tot deze goudbruin zijn. Haal eruit en laat afkoelen. Bak in dezelfde pan de kip goudbruin in 3 minuten per kant. 

Stap 3: Leg de kip op een bord, druppel de teriyaki saus erover en top af met de sesamzaadjes en de bosui. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Waarschijnlijk heb je witte sesamzaadjes in je voorraadkast staan, maar ken je de zwarte variant al? Zwarte sesamzaadjes zijn ongepeld en hebben dus hun vliesje nog. Dit maakt dat dit zaadje meer voedingswaarde heeft dan zijn lichtere versie. Zo bevorderen ze een goede stoelgang. Rooster de sesamzaadjes altijd even kort, zo krijgen ze nog meer smaak!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!