Crispy eend met sinaasappelsaus 

Wil je uitpakken en iets subliems op tafel zetten? Maak dan deze heerlijke crispy eend met sinaasappelsaus! De saus maakt het gerecht tot een extra smaakexplosie. Een heerlijk combinatie met witlofsalade met gekarameliseerde pecannoten en sinaasappel. Eet smakelijk!

4 personen          Hoofdgerecht          30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten met huid 
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml wildfond 
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 40 gram licht bruine basterdsuiker 

Aan de slag!

Stap 1: Verhit de suiker in een steelpan tot het gesmolten is. Pers vervolgens de sinaasappel uit boven de pan en voeg de fond toe. Verkruimel de ontbijtkoek in de pan en roer goed door. Laat inkoken tot de gewenste dikte. 

Stap 2: Snij de eend rustig kruislings in tot er ruitjes ontstaan en bedek met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de eend op de huid (zonder boter of olie) 8 minuten. Draai daarna om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord. Snijd in plakjes en serveer met de saus. Eet smakelijk! 

Combi tip_

Dit hoofdgerecht heeft een bijgerecht nodig. Denk aan witlofsalade met gekarameliseerde pecannoten en sinaasappel. Omdat beide gerechten sinaasappel bevatten is dit een super combi! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!