Pasta met tonijn, pesto en rode ui

Ken je dat moment, dat je geen zin hebt om te koken maar ook geen ongezonde dure maaltijd wilt bestellen? Dit is het ideale gerecht voor dat moment! Het is namelijk ontzettend makkelijk en snel te maken, het is voedzaam en ontzettend lekker. Mijn favoriet op een drukke dag!

4 personen          Hoofdgerecht         20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr penne pasta
  • 2 bakjes verse pesto à 100 gram (of maak het zelf met dit recept
  • 2 blikjes tonijnstukken in water à 150 gram
  • 2 rode uien 
  • 8 tasty tom tomaten
  • 50 gr pijnboompitten 
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr rucola

Aan de slag!

Stap 1: Kook de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) en giet af. Ondertussen rooster je in een droge hete pan de pijnboompitten bruin. Leg deze apart en laat afkoelen. Snij de rode uien in ringen en pers de knoflook uit. Snij de tomaten doormidden. 

Stap 2: Meng de tonijnstukken, pesto, uien, knoflook, tomaten en rucola in een kom. Voeg de pasta toe en meng tot een salade. Verdeel de salade over de borden en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pijnboompitten. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Er is veel te doen om duurzaam gevangen tonijn. Zo hebben veel fabrikanten het Dolphin Safe logo op hun verpakkingen (vrij van bijvangst). Dit is echter geen keurmerk en er wordt ook niet op gecontroleerd. Daarnaast gaat het alleen over de bijvangst van dolfijnen, en niet over de bijvangst van andere dieren zoals haaien of schildpadden. Ook zegt het niets over de overbevissing van de tonijn. Fish Tales is een Nederlands merk waarbij je zeker weet dat je duurzame vis koopt. Het heeft een MSC keurmerk (tegen overbevissing), is met de hengel gevangen en laat dus geen netten achter in de zee. Dat is nog eens eten met een goed gevoel!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!