Pasta met chorizo, buffelmozzarella en balsamico

Hou jij van pit in je gerecht? Dan is dit recept echt iets voor jou! Door de chorizo en buffelmozzarella zit het gerecht wat hoog qua vetten, maar dat maakt het nou net zo smaakvol. Is het niet pittig genoeg voor je? Voeg dan wat chilivlokken toe.
4 personen Hoofdgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gr pipe rigate pasta
- 200 gr chorizo worst
- 30 gr peterselie
- 1 pot gegrilde rode paprika (Enrico, 465 gram), of gril ze zelf
- 300 gr roma tomaatjes
- 2 bollen buffelmozzarella
- 2 el balsamico azijn
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden

Aan de slag!
Stap 1: Kook de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) en giet af. Snij de chorizo in plakjes van 0,5 cm breed en halveer. Bak deze in een koekenpan zonder boter of olie 5 minuten op middelhoog vuur. Je hebt geen boter of olie nodig omdat chorizo al vet genoeg van zichzelf is. Schep de chorizo uit de pan en laat drogen op keukenpapier. Houd het bakvet in de pan.
Stap 2: Snij de peterselie fijn en voeg toe aan het bakvet, samen met de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden. Laat de paprika’s en olijven uitlekken. Snij de paprika in reepjes en halveer de tomaten. Meng de pasta met de balsamicodressing, chorizo, paprika en olijven en verdeel over de borden. Garneer met gescheurde stukken mozzarella en eventueel wat extra peterselie. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Net als bij paprika’s hangt de kleur van de olijf af van de rijptijd. In september worden de groene olijven geplukt, maar als de boer ze langer laat hangen worden ze donkerder. De groene olijf is harder van structuur en proeft bitter. De zwarte olijf heeft een vollere smaak en is zachter.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!