Zalmtartaar met avocado en sesam
![vijgensalade met granaatappel en balsamico](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/3gs1gu/img_4241.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1056%2Cx0%2Cy450%2Csafe&width=980&height=539)
Zalmtartaar (of tonijntartaar) bestel ik regelmatig als ik uit eten ga. De combinatie van verse rauwe vis, sojasaus, bieslook en sesam gaat ontzettend goed samen! Dit voorgerecht is supersimpel, en toch maak je er indruk mee. Want zeg nou zelf: dit ziet er toch heerlijk uit?
4 personen Voorgerecht Vis 25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 400 gr verse (bio) zalmfilet
- 2 rijpe avocado's
- 2 eetl zwarte sesam
- 1 bakje verse bieslook
- 5 eetl sojasaus
- 3 eetl sesamolie
- 2 eetl rijstazijn
- 1 eetl kristalsuiker
Ook nodig
- kookring (diameter 8 cm)
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de zalm in kleine stukjes en snij de bieslook fijn. Meng de zalm met de gesneden bieslook, sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Stap 2: Rooster de sesamzaadjes kort en houdt apart. Snij de avocado in kleine stukjes. Zet de kookring op het bord en bedek de bodem van de ring met de avocado. Leg vervolgens de zalm erbovenop en druk goed aan. Til de kookring rustig op zodat het torentje mooi blijft staan. Garneer met de sesam en de overgebleven bieslook. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Waarschijnlijk heb je witte sesamzaadjes in je voorraadkast staan, maar ken je de zwarte variant al? Zwarte sesamzaadjes zijn ongepeld en hebben dus hun vliesje nog. Dit maakt dat dit zaadje meer voedingswaarde heeft dan zijn lichtere versie. Zo bevorderen ze een goede stoelgang. Rooster de sesamzaadjes altijd even kort, zo krijgen ze nog meer smaak!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!