Gegrilde groente salade met buffelmozzarella 

Heb je een heerlijk hoofdgerecht in gedachte en zoek je nog een lekker bijgerecht? Wil je iets anders dan friet of je gebruikelijke salade bij je maaltijd? Denk dan eens aan deze gegrilde groente salade!  Door de groenten kort te grillen krijgt het net dat beetje extra smaak! Tip voor bij het grillen: verhit geen olie in de grillpan maar smeer de groenten in met olie. Zo spettert het een stuk minder!

4 personen          Bijgerecht         Vega          20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 75 gr rucola melange
  • 1 pot gegrilde paprika’s (450 gram)  
  • 2 courgettes 
  • 1 buffelmozzarella
  • balsamico crema
  • 2 eetl milde olijfolie
  • 1 eetl extra vierge olijfolie

Ook nodig 

  • grillpan
  • bakkwastje

Aan de slag!

Stap 1: Snij de courgette in plakken van 0,5 cm en smeer beide kanten van de plakken in met de olijfolie. Bak deze in een hete grillpan 2 minuten per kant. Laat de paprika uitlekken en snijd deze in reepjes van 1 cm breed. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. 

Stap 2: Beleg de borden met wat sla. Leg hier de courgette samen met de paprika op en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel met de balsamicosiroop, extra vierge olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk! 

_Foodfact_

Wist je dat er geen verschillende soorten paprika’s zijn? De kleur is afhankelijk van hoe rijp de paprika is als deze wordt geplukt van de plant. Het zijn dus allemaal dezelfde paprika’s! Je kunt het beste wachten tot de paprika rijp is, en dus rood. Dan bevat hij namelijk 2x zoveel vitamine C. 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!