Burrata salade met balsamico en tomaat

meloensalade met rauwe ham en buffelmozzarella

Supersimpel, supersnel klaar en ook nog een superlekker. Dit frisse bijgerecht zet je zo op tafel naast een hoofdgerecht. Kies verschillende tomaten en maak er een mooi plaatje van. Eet smakelijk! 

4 personen          Voorgerecht         15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 30 gr rucola
  • 1 bol burrata
  • verschillende tomaten (ik gebruik een vleestomaat, roma tomaatjes en cocktail tomaatjes)
  • balsamicosiroop
  • extra vierge olijfolie. 

Aan de slag!

Stap 1: Laat de burrata bol uitlekker. Snij de tomaten in plakken / doormidden. Leg de rucola op een bord en verdeel de tomaten erover. Leg de bol burrata in het midden. Besprenkel met de balsamico creme, eetl olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Wist je dat tomaten het hele jaar door geteeld worden omdat dit in kassen gebeurt? De tomatenplanten groeien omhoog en kunnen wel tussen de 10 en 15 meter groot worden. Met een touw worden de planten overeind gehouden, zodat ze naast elkaar kunnen groeien. Na ongeveer 10 weken rijpen kan een tomaat geoogst worden!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!