Bruschetta met burrata en Parma ham
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/z13l5f/image-18.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1814%2C1279%2Cx53%2Cy0%2Csafe&width=828&height=584)
Bruschetta, een heerlijk Italiaans hapje die je kan beleggen meet jouw favoriete topping. Kies je voor caprese, krokante kipdij, balsamicotomaatjes met burrata, of rauw ham? Op deze plank liggen ze allemaal. Kies de soort die jij het lekkerst vind, of maak ze allemaal!
4 personen Voorgerecht 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 vers stokbrood
- 3 eetl milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 75 gr Parmaham
- 1 bol burrata
- 10 gr Parmezaan
Ook nodig
- bakkwastje
- grillpan
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij het stokbrood in stukjes van 2 cm dik. Pers een teen knoflook uit en meng met 3 eetlepels olijfolie. Smeer de stokbroodjes in met de knoflookolie, besprenkel met peper en zout en grill krokant in een grillpan.
Stap 3: Snij de burrata open en smeer de inhoud over de broodjes. Beleg daarna met de Parma ham en top af met parmezaan. Eet smakelijk!
_Combi tip_
Voor een gevarieerde borrelplank, combineer deze bruschetta met de versies van caprese, kipdij met bosui, of balsamicotomaatjes met burrata!