Bruschetta met burrata en Parma ham 

Bruschetta, een heerlijk Italiaans hapje die je kan beleggen meet jouw favoriete topping. Kies je voor caprese, krokante kipdij, balsamicotomaatjes met burrata, of rauw ham? Op deze plank liggen ze allemaal. Kies de soort die jij het lekkerst vind, of maak ze allemaal! 

4 personen          Voorgerecht         45 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 vers stokbrood
  • 3 eetl milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr Parmaham
  • 1 bol burrata 
  • 10 gr Parmezaan

Ook nodig

  • bakkwastje
  • grillpan

Aan de slag!

Stap 1: Snij het stokbrood in stukjes van 2 cm dik. Pers een teen knoflook uit en meng met 3 eetlepels olijfolie. Smeer de stokbroodjes in met de knoflookolie, besprenkel met peper en zout en grill krokant in een grillpan. 

Stap 3: Snij de burrata open en smeer de inhoud over de broodjes. Beleg daarna met de Parma ham en top af met parmezaan. Eet smakelijk!

_Combi tip_

Voor een gevarieerde borrelplank, combineer deze bruschetta met de versies van caprese, kipdij met bosui, of balsamicotomaatjes met burrata