Bruschetta met balsamicotomaatjes en burrata
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/z13l5f/image-18.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1814%2C1279%2Cx53%2Cy0%2Csafe&width=828&height=584)
Bruschetta, een heerlijk Italiaans hapje die je kan beleggen meet jouw favoriete topping. Kies je voor caprese, krokante kipdij, balsamicotomaatjes met burrata, of rauw ham? Op deze plank liggen ze allemaal. Kies de soort die jij het lekkerst vind, of maak ze allemaal!
4 personen Voorgerecht 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 vers stokbrood
- 3 eetl milde olijfolie
- 2 eetl extra vierge olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 10 roma tomaatjes
- 2 takjes basilicum
- 2 eetl balsamico azijn
- balsamico crema
- 1 rode ui
- 1 bol burrata
Ook nodig
- bakkwastje
- grillpan
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Was de tomaatjes en snij de tomaatjes doormidden. Snij de rode ui en de basilicum fijn en pers 1 knoflookteen uit. Meng de tomaatjes met de basilicum, rode uit, knoflook, extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn met elkaar en laat 30 minuten intrekken.
Stap 2: Snij het stokbrood in stukjes van 2 cm dik. Pers een teen knoflook uit en meng met 3 eetlepels olijfolie. Smeer de stokbroodjes in met de knoflookolie, besprenkel met peper en zout en grill krokant in een grillpan.
Stap 3: Snij de burrata open en smeer de inhoud over de broodjes. Leg hierop het tomatenmengsel en top af met wat balsamico crema. Eet smakelijk!
_Combi tip_
Voor een gevarieerde borrelplank, combineer deze bruschetta met de versies van caprese, kipdij met bosui, of rauwe ham!