Bruschetta met kipdij en bosui 

Bruschetta, een heerlijk Italiaans hapje die je kan beleggen meet jouw favoriete topping. Kies je voor caprese, krokante kipdij, balsamicotomaatjes met burrata, of rauw ham? Op deze plank liggen ze allemaal. Kies de soort die jij het lekkerst vind, of maak ze allemaal! 

4 personen          Voorgerecht         45 minuten bereidingstijd (2 uur marineertijd)

Ingrediënten

  • 1 vers stokbrood
  • 5 eetl milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 bosui
  • 1 rode ui 
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl sesamzaadjes 
  • 2 eetl rijstazijn
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 eetl ketchup
  • 20 gr bloem
  • 15 gr maizena

Ook nodig

  • bakkwastje
  • grillpan

Aan de slag!

Stap 1: Snij de kip in blokjes van 2 cm . Meng de sesamolie, honing, sojasaus, rijstazijn en ketchup door elkaar en laat de kip hierin afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. 

Stap 2: Snij het stokbrood in stukjes van 2 cm dik. Pers een teen knoflook uit en meng met 3 eetlepels olijfolie. Smeer de stokbroodjes in met de knoflookolie, besprenkel met peper en zout en grill krokant in een grillpan. Bak de sesamzaadjes bruin in een droge hete pan en houdt apart. 

Stap 3: Haal de kip uit de koelkast en verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie. Meng de bloem met de maizena en wat peper en zout. Haal de kip door dit mengsel en bak in 4 minuten krokant in de pan. 

Stap 4: Snij de bosui in ringen en de rode  ui in halve ringen. Beleg de stokbroodjes met de kip en top af met de rode ui, bosui en sesamzaadjes. Eetsmakelijk!

_Combi tip_

Voor een gevarieerde borrelplank, combineer deze bruschetta met de versies van caprese, balsamicotamatjes met burrata of rauwe ham