Bruschetta caprese
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/z13l5f/image-18.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1814%2C1279%2Cx53%2Cy0%2Csafe&width=828&height=584)
Bruschetta, een heerlijk Italiaans hapje die je kan beleggen meet jouw favoriete topping. Kies je voor caprese, krokante kipdij, balsamicotomaatjes met burrata, of rauw ham? Op deze plank liggen ze allemaal. Kies de soort die jij het lekkerst vind, of maak ze allemaal!
4 personen Voorgerecht 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 vers stokbrood
- 5 eetl milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 10 gr pijnboompitjes
- 6 roma tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 1 tak basilicum voor de topping
- balsamico crema
Ook nodig
- bakkwastje
- grillpan
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij het stokbrood in stukjes van 2 cm dik. Pers een teen knoflook uit en meng met 3 eetlepels olijfolie. Smeer de stokbroodjes in met de knoflookolie, besprenkel met peper en zout en grill krokant in een grillpan.
Stap 2: Rooster de pijnboompitten in een droge hete pan en laat afkoelen op keukenpapier. Snij de mozzarella in dunne plakken. Was de tomaatjes en snij ze doormidden. Beleg de broodjes met om en om de tomaat en mozzarella. Besprenkel met de olijfolie en balsamico crema. Top af met de pijnboompitten en de basilicum. Geniet ervan!
_Combi tip_
Voor een gevarieerde borrelplank, combineer deze bruschetta met de versies van kipdij met bosui, balsamicotamaatjes met burrata of rauwe ham!