Vijgensalade met granaatappel
en balsamico

vijgensalade met granaatappel en balsamico

Ik herinner mijn vakantie op Chalkidiki, Griekenland nog goed. We aten in een restaurant op een gezellig plein waar we een handgeschreven menukaart kregen. Ik was gelijk verkocht, wat ontzettend authentiek! We bestelden vijgensalade en deze was ontzettend lekker. Ik heb een foto genomen en deze thuis zo goed mogelijk geprobeerd na te maken. Dit is een heerlijke verfrissende salade als bijgerecht op tafel, als voorgerecht of als lichte lunch. Net weer even anders dan anders!

4 personen          Voorgerecht         Vega          20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde vijgen of 4 verse vijgen
  • 1 granaatappel 
  • 50 gr croutons 
  • 20 gr geraspte parmezaan
  • 75 gr rucola melange
  • crema balsamico

Aan de slag!

Stap 1: Leg de sla in de saladeschaal en snij de vijgen doormidden. Snij de granaatappel doormidden en hou de halve vrucht vast met de bolle kant naar boven. Pak een pollepel en tik zachtjes op de bolling. De pitjes zullen eruit vallen. Doe hetzelfde bij de andere helft. Verdeel de granaatappel pitjes en de vijgen over de salade en besprenkel met wat crema balsamico.

Stap 2: Schep de salade door elkaar, top af met de croutons en de parmezaan en besprenkel met nog wat crema balsamico. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Vijgen zijn supergezond en staan bekend om hun positieve werking op je stoelgang. Je kunt kiezen voor verse vijgen of gedroogde vijgen. Let je op je calorie- of koolhydraatinname? Kies dan voor verse vijgen. Deze bevatten namelijk 5x minder calorieën en koolhydraten dan de gedroogde variant. Let je op je portemonnee? Dan kun je beter kiezen voor gedroogde vijgen. Deze zijn 5x goedkoper dan verse vijgen!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!