Smashed avocado brood met Mexicaanse kip, pancetta en truffelmayo

tonijnsalade

Trek in een stevige lunch? Maak dan deze heerlijke smashed avocado toast met pancetta, Mexicaanse kip en truffelmayo. Een smaakbom en een geweldige combi. Perfect voor een katerontbijt of stevige lunch. Geen fan van truffelmayo? Maak dan pestomayo door 1 eetl pesto te mengen met 3 eetl mayo. Eet smakelijk!

2 personen          Lunch          25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 2 dikke sneden brood 
  • 1 avocado
  • 1 knoflookteen
  • 2 kipfilets
  • 70 gram pancetta
  • 1 eetl Mexicaanse kruiden (Euroma)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetl truffelmayo
  • Citroensap
  • Extra vierge olijfolie

Ook nodig

  • Grillpan

Aan de slag!

Stap 1: Smeer de snedes brood in met de olijfolie, peper en zout en grill goudbruin aan beide kanten. Bak in een hete pan de pancetta krokant en laat uitlekken. 

Stap 2: Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak dit in een kom. Pers de teen knoflook uit voeg samen met peper en zout toe. Voeg tenslotte 1/2 theel citroensap en 1 theel olijfolie toe en meng tot een geheel. 

Stap 3:  Snij de kipfilets doormidden zodat je 2 dunne stukken hebt. Smeer de kip in met peper, zout en de Mexicaanse kruiden. Grill in een hele pan 2 minuten per kant. 

Stap 3: Verdeel de smashed avocado over de snedes en verdeel de pancetta en de kip erover. Top af met de truffelmayo en parmezaan. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Pancetta komt van het buikspek van het varken. Het is verwerkt met peper, zout, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Ik ben gek op pancetta omdat het vaak iets dunner gesneden is dan ontbijtspek. Hierdoor wordt het krokanter en geeft het een heerlijk zoute bite aan je gerecht. In mijn pasta met groene asperges en pancetta vind je deze heerlijke delicatesse ook terug! Check het recept hieronder. 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!