Pasta met krokante pancetta, groene asperges en rode ui

Deze pasta is een echte smaakexplosie in je mond. Mijn moeder maakte het thuis regelmatig en dit was altijd een feestje op tafel. Het is niet het meest gezonde gerecht. Door de pancetta, Parmezaan en crème fraîche bevat het relatief veel vet. Maar daardoor zit er veel smaak aan het gerecht en ik weet zeker: dit ga je vaak op tafel zetten!

4 personen          Hoofdgerecht         45 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr penne 
  • 200 gr pancetta 
  • 1 bos groene asperges 
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 grote rode ui 
  • 125 gr Parmezaanse kaas 
  • 1 basilicum plant 
  • 2 eetl extra vierge olijfolie

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden en spreid de pancetta over het bakpapier. Bak in 10 minuten krokant en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en giet af. Snipper de rode ui, rasp de Parmezaanse kaas en snij de basilicum fijn. Houd wat basilicum apart voor de garnering. 

Stap 2: Was de asperges, snijd de houterige uiteinden eraf en snij in schuine stukken van ongeveer 4 cm. Kook in 4 minuten beetgaar en spoel koud af. Zo voorkom je dat de asperges doorgaren en te zacht worden. Door ze koud af te spoelen blijven ze knapperig. 

Stap 3: Meng in een kom de rode ui, Parmezaan en basilicum met de crème fraîche. Snijd de pancetta grof. Voeg de pasta, pancetta en asperges toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en olijfolie. Zout is niet nodig, want de pancetta en Parmezaanse kaas bevatten al voldoende zout. Garneer met de apart gelegde basilicum en nog wat druppels extra vierge olijfolie. Eet smakelijk!

_Foodfact_

Groene asperges zijn eiwitrijke groenten en bevatten ook nog eens veel vitamine C. Dit zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten en bloedvaten. Daarnaast vertraagt vitamine C het verouderingsproces. Genoeg redenen om groene asperges vaker op het menu te zetten!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!