Huisgemaakte tonijnsalade op zonnepit brood
Ben je wel eens toe aan iets anders dan een broodje kaas tijdens de lunch? Probeer dit broodje tonijnsalade dan eens! Ik koop hiervoor een ongesneden brood en snij de plakken zelf lekker dik. Voor een extra bite kies ik ervoor om het kort te grillen met olijfolie, peper en zout. Hierdoor krijgt het gerecht nog meer smaak. Hou je niet van tonijn? Dan kun je deze ook vervangen door makreel.
2 personen Lunch Vis 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 dikke sneden zonnepit brood
- 1 blikje tonijnsalade op water
- 1 bosui
- 1 appel
- 1 rode ui
- 5 eetl halfvolle fritessaus
- 1 eetl milde olijfolie
Ook nodig
- Grillpan
Aan de slag!
Stap 1: Was de appel en bosui. Snij de appel in kleine stukjes, de bosui in kleine ringen en de rode ui in halve ringen. Meng de tonijn met de fritessaus, bosui, rode ui, en appel en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2: Smeer de snedes brood in met de olijfolie, peper en zout en grill goudbruin aan beide kanten. Verdeel de tonijnsalade over de afgekoelde broodjes. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Een appeltje maakt dit gerecht lekker fris. Wist je dat een appel gemiddeld 4,5 gram vezels bevat? En wist je dat twee derde van deze vezels in de schil zit? Schil een appel daarom niet en eet de schil lekker op!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!