Pasta pesto met gerookte kip, roma tomaatjes en rucola
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/e4lyi0/image-77.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1813%2C1279%2Cx0%2Cy6%2Csafe&width=980&height=691)
Iedereen heeft het wel eens gemaakt: pasta pesto kip. Een heerlijke klassieker die snel op tafel staat en altijd lekker is. Wat dit gerecht goed maakt? Verse ingrediënten! Ik hou zelf niet van pesto uit potjes. Het liefst maak ik het zelf, en anders koop ik verse pesto. Daarnaast gebruik ik roma tomaatjes in plaats van cherrytomaatjes omdat deze net wat zoeter zijn.
4 personen Hoofdgerecht 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gr penne pasta
- 2 bakjes verse pesto à 100 gram (of maak het zelf met dit recept
- 2 stukken gerookte kip
- 50 gr pijnboompitten
- 200 gr roma tomaatjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gr rucola
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Kook de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) en giet af. Ondertussen rooster je in een droge hete pan de pijnboompitten bruin. Leg deze apart en laat afkoelen. Halveer de tomaten en zij de kip in plakjes van 0,5 cm.
Stap 2: Verwarm in een koekenpan de pesto samen met de gerookte kip. Bak de laatste minuut de tomaatjes mee. Voeg de pasta toe en meng goed door elkaar heen. Verdeel de rucola over de borden, verdeel de pasta erover en top af met de pijnboompitten en wat Parmezaan. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Eet jij regelmatig tomaten, en bewaar je deze altijd in de koelkast? Zonde! Zo verliezen ze namelijk hun smaak. Bewaar tomaten altijd buiten de koelkast voor een optimale smaak. Dit geldt ook voor paprika, komkommer en courgete.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!