Korean fried chicken met sriracha saus en groene salade
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/i7f90h/image-114.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1370%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=980&height=699)
Zin in een lekkere snack? Probeer dan eens deze korean fried chicken! Lekker met een pittige sriracha sambal mayo en frisse groene salade. Wil je er een maaltijd van maken? Serveer het dan met aardappeltjes of frites.
4 personen Hoofdgerecht 50 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 600 gr kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml melk
- 250 gr maizena
- 150 gram basmatirijst
- 1 liter zonnebloemolie
- 1 theel chilipoeder
- 1 eetl sesamzaadjes
- 2 stronkjes romaine sla
- 1 eetl honing
Voor de salade
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 1 eetl citroensap
- 1 eetl extra vierge olijfolie
Voor de saus
- 4 eetl fritessaus
- 1 eetl sriracha
- 1 theel sambal
- 1 theel sojasaus
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=286&height=286)
Aan de slag!
Stap 1: Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Hier frituur je straks de kip in. Snij de knoflook fijn en de kipdijfilet in blokjes. Snij de bosui in ringen.
Stap 2: Meng in een kom de kip, knoflook, peper, zout en chilipoeder. Voeg de melk toe en vervolgens de helft van de maizena. Schep goed om.
Stap 3: Schep de overige maizena in een kom met deksel. Voeg de kip toe, doe de deksel erop. Schud goed maar met beleid door elkaar.
Stap 4: Laat stuk voor stuk de kipstukjes zakken in de olie. Door dit stuk voor stuk te doen blijven ze niet aan elkaar plakken. Haal na 5 minuten uit de pan en laat 10 minuten afkoelen. Frituur daarna nogmaals 4 minuten voor een extra krokante korst.
Stap 5: Voor de salade snij je de komkommer in halve plakjes en de avocado in blokjes. Meng met de citroensap, 1 eetl extra vierge olijfolie en peper en zout.
Stap 6: Voor de saus meng je alle ingrediënten. Leg de kip in de schuitjes van de romaine sla en verdeel de honing, bosui en sesam erover. Serveer met de sriracha saus en de groene salade. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Sriracha saus bestaat voor ongeveer 50% uit rode chili pepers. Je zou kunnen zeggen dat het een combi is tussen sambal en chili saus. Een heerlijke smaakmaker die je kan gebruiken als top bij je pizza, op je wrap, bij je nacho's of zelfs op je omelet!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!