Malse biefstuk met zwarte pepersaus
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/z53e0b/img_8147.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1370%2Cx0%2Cy35%2Csafe&width=980&height=699)
Snel een voedzame maaltijd op tafel? Dat kan zeker met deze heerlijke malse biefstuk met zwarte pepersaus. In combinatie met de witte rijst bevat dit gerecht nog geen 600 kcal en wel 55 gram eiwitten. Lekker voedzaam dus! En ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een ideaal gerecht voor na een lange werkdag!
2 personen Hoofdgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 350 gram biefstuk
- 2 paprika's
- 1 ui
- 150 gram basmatirijst
- 1 bosui
Voor de saus
- 1 eetl oestersaus
- 1 eetl soja saus
- 1 eetl dark soja saus
- 1 theel zwarte peper
- 1 eetl rijstwijn (mirin)
- 1 eetl maizena
- 1/2 blokje verkruimelde groentebouillon
- 100 ml water
Voor de marinade
- 2 eetl olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetl sojasaus
- 2 eetl dark soja saus (AH)
- 2 eetl rijstwijn (mirin)
- 1 eetl maizena
- 1 eetl zwarte peper
- 1 theel bruine suiker
- 1 theel bakpoeder
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de biefstuk in dunne reepjes. Meng in een kom met de ingrediënten voor de marinade. Zet 20 minuten weg in de koelkast. Snij de paprika in stukjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2: Meng voor de saus alle ingrediënten behalve de paprika en ui en roer goed door.
Stap 3: Bak de biefstukreepjes 30 seconde per kant en haal uit de pan. Voeg de paprika en ui toe aan de pan en en laat 1 minuut bakken tot het nog net knapperig is.
Stap 4: Voeg de saus toe en laat pruttelen tot de gewenste dikte. Voeg de biefstukreepjes toe en schep om. Snijd de bosui in ringetjes.
Stap 5: Serveer de biefstuk met de rijst en garneer met de bos ui.
_Foodfact_
Wist je dat peper vroeger duurder was dan goud? Hier komt de uitdrukking 'peperduur' vandaan. De peperkorrel begint als bes en wordt vervolgens gedroogd. Ze veranderen naar zwarte gerimpelde korrels door het drogen in de zon.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!