Wentelteefjes met kaneel en rood fruit 

smashes avocado, meergranen brood

Zoek je nog een lekker gerecht voor bij het ontbijt of de lunch? Maak dan eens deze heerlijke wentelteefjes. Omdat je de ingrediënten vaak al in huis hebt kun je dit altijd spontaan maken. Gebruik als topping de soorten fruit die jij lekker vindt! Aardbeien, bananen en kersen passen ook heerlijk bij de wentelteefjes. 

2 personen          Dessert           Vega          15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 4 sneden (oud) brood 
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 2 eetl kaneel 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 2 eetl kristalsuiker
  • 2 handjes vers fruit 

Aan de slag!

Stap 1: Meng in een kom de melk, het kaneel, het ei en de vanillesuiker en klop het door elkaar heen. 

Stap 2: Verhit een pan met boter, dompel het brood in het beslag en leg in de pan. Bak 3 minuten per kant. Leg de wentelteefjes op een bord, besprenkel met wat extra kaneel en de kristalsuiker. Top af met het verse fruit. Bon appétit!

 

Variatietip: Met een bolletje vanille-ijs erbij is dit een heerlijk dessert!

_Foodfact_

Wereldwijd worden wentelteefjes 'french toast' genoemd, maar in Frankrijk heet het gerecht 'pain perdu'. Dit betekent verloren brood. Dit gerecht is namelijk erg geschikt om met oud brood te maken! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!