Muhammara

vijgensalade met granaatappel en balsamico

Op zoek naar een lekkere dip voor bij de borrel? Of wil je jouw cracker met kaas of kip extra pit geven? Of zoek je een dip voor bij je rauwkost? Maak dan deze smaakvolle muhammara. Door de Marokkaanse kruiden en geroosterde noten een echte smaakexplosie! 

2 personen          Voorgerecht         Vega          30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika 's
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 60 gr walnoten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl peterselie
  • 1 eetl basilicum
  • 1 theel ras el hanout
  • 1/2 theel gerookt paprikapoeder
  • 1 theel crema balsamico

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de puntpaprika's in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Kneus de knoflook en leg samen met de paprika op een bakplaat en rooster 15 minuten. Leg erna de walnoten erbij op de bakplaat en rooster nog 5 minuten. 

Stap 2: Snijd de basilicum en peterselie fijn. 

Stap 3: Pureer de paprika's, knoflook en walnoten samen met de olie, peterselie, basilicum, ras el hanout, paprikapoeder en crema balsamico tot een grove dip. Top af met wat peterselie. Eet smakelijk!

Combi tip:

Deze murammara is nog lekkerder met granaatappelpitjes en feta. Serveer dan met gegrilde platbrood. De ideale zomersnack! 

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!