Libanese wrap met falafel en sumak dip
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/sk3goh/image-113.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy8%2Csafe&width=980&height=691)
Wil je eens iets anders lunchen dan normaal? Of wil je een dagje vega eten? Maak dan deze supermakkelijke Libanese wraps met falafel eens! De radijs geeft pit, en de citroen en sumak zorgen voor een zuur tintje. Een lunch vol met smaak dus!
2 personen Lunch Vega 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gr falafel
- 2 Libanese platbroden (te koop bij AH)
- 50 gram ijsbergsla
- 4 radijsjes
- 1 rode ui
- een kleine bos verse peterselie
- 1 eetl citroensap
- 100 ml crème fraîche
- 1 eetl sumak
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snij de radijsjes in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Snij de peterselie fijn. Meng de crème fraîche met het citroensap, de helft van de peterselie en de sumak.
Stap 2: Bak de falafel volgens de verpakking goudbruin en knapperig. Smeer de Libanese platbroden in met de dip en verdeel de sla er over. Beleg met de radijsjes, de overgebleven peterselie en leg de falafel erop. Vouw de wrap dicht. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Sumak is een plant die (nog) niet heel bekend is in Nederland. De gedroogde en gemalen rode bessen van deze plant zijn de basis voor deze specerij. Sumak wordt vooral gebruikt in de Turkse, Iraanse en Irakese keuken. Het heeft een friszure smaak en is heerlijk door je dips heen of als topping over bijvoorbeeld je gegrilde groenten. Voeg dit wel toe na het verwarmen van je gerecht, anders verliest het deels zijn smaak.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!