Traybake met kipdij, sinaasappel en pompoen
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/53doy7/img_3396.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1056%2Cx0%2Cy123%2Csafe&width=980&height=539)
Ik ben fan van traybake's. Je legt alle ingrediënten op een bakplaat en schuift het zo de oven in. Je hebt dus geen afwas van meerdere pannen! Je kunt dit gerecht nog makkelijker maken door voorgesneden pompoen, broccoli en kip te kopen. Dan ben je helemaal zo klaar!
4 personen Hoofdgerecht 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 1/2 flespompoen
- 200 gr broccoli
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 sinaasappel
- 200 gr kipdijfilet
- 200 gr aardappelpartjes met schil
- 2 eetl milde olijfolie
- 10 gr verse tijm
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven op 190 graden. Verwijder de schil en de pitjes van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes van 2 bij 2 cm. Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Snij de ruide ui in halve ringen en pers de knoflook uit. Maak de kip schoon en halveer. Rits de blaadjes van de takjes tijm en snij fijn.
Stap 2: Rasp de sinaasappel en pers uit. Voeg de pompoen, kip, broccoli, uit, knoflook, aardappeltjes, tijm en olie toe. Verdeel over de bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Genieten maar!
_Foodfact_
Wist je dat de geur van sinaasappels het stofje serotonine in je lichaam aanmaakt? Van dit stofje word je extra vrolijk! Daarnaast staat de sinaasappel bekend om het feit dat deze veel vitamine C bevat. Een middelgrote sinaasappel bevat meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Dit zorgt voor een mooie huid en een goede weerstand. Ook draagt vitamine C bij aan de aanmaak van collageen, dat helpt de huid verstevigen. Genoeg voordelen dus!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!