Gegrilde kipsalade met avocado, ei en alfalfa
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/qiqh42/image-101.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1918%2C1353%2Cx0%2Cy9%2Csafe&width=980&height=691)
Heb je een balansdag of let je op je koolhydraat inname? Dan is dit gerecht echt iets voor jou! Dit gerecht zit namelijk bomvol eiwitten, vezels en vitamines. Supergezond dus! En een fijne afwisseling in een weekmenu van pasta, rijst of aardappels.
4 personen Hoofdgerecht 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 2 avocado’s
- 4 eieren
- 75 gr rucola
- 500 gr roma tomaten
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- 10 gr pompoenpitten
- 10 gr pijnboompitten
- 1 bakje alfalfa
- gerookt paprikapoeder
- 3 eetl extra vierge olijfolie
- 2 eetl witte wijn azijn
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Kook de eieren 8 minuten in kokend water hard. Snij de komkommer in plakjes van 0,5 cm en de tomaten doormidden. Snij de paprika in reepjes van 0,5 cm breed. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snij in dunne plakjes.
Stap 2: Maak de kip schoon en verhit de (grill)pan. Besprenkel de kip met peper, zout en gerookt paprika poeder naar smaak. Verhit 2 eetlepels milde olijfolie in de pan en bak de kip 3 minuten per kant goudbruin. Laat afkoelen en snij in plakken.
Stap 2: Verhit ondertussen in een droge hete pan de pompoenpitten en pijnboompittentot ze oppoppen als popcorn. Zo krijgen de pitjes net iets meer bite. Hou apart. Laat de eieren schrikken met koud water, pel ze en snij doormidden.
Stap 3: Voor de dressing meng je de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout met elkaar.
Stap 4: Verdeel de rucola over de borden en verdeel de kip, de eieren en de groenten erover. Besprenkel de borden met de dressing en top af met de pompoenpitten en de alfalfa. Geniet ervan!
_Foodfact_
Alfalfa is een kiemsoort dat bomvol goede voedingsstoffen zit. Wist je dat het vroeger aan paarden werd gegeven om ze sneller te laten rennen? Tegenwoordig eten we het graag op salades of broodjes. Pas wel op met alfalfa als je zwanger bent. Als je er teveel van eet kan het de weeën opwekken.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!