Bavette met knoflook olie, basilicum en gerookt zeezout
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/image-high.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1369%2Cx0%2Cy2%2Csafe&width=979&height=698)
Gek op chimichurri op je stuk vlees? Dan is deze knoflookolie met basilicum en gerookt zeezout echt iets voor jou! Koop een goed stuk vlees, maak de marinade en serveer met friet en/of salade en eventueel een goed glas rode wijn. Dit potje gerookt zeezout nam ik mee toen ik op vakantie was in Griekenland. In Nederland is het verkrijgbaar in het kruidenschap, maar ook online.
4 personen Hoofdgerecht 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 stukken bavette à 200 gram
- 2 tenen knoflook
- 2 eetl extra vierge olijfolie
- 3 eetlepels ongezouten boter
- 1 handje verse basilicum
- mespunt gerookt zeezout
- 250 gram roma tomaatjes
- Balsamico azijn
- (eventueel friet erbij)
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Haal de bavette een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij de basilicum fijn.
Stap 2: Stamp in een vijzel de knoflook fijn en voeg 1 eetl olijfolie toe. Meng goed samen. Laat 1 eetl boter in de pan smelten en voeg de knoflookolie toe. Haal uit de pan en meng met 90% de basilicum, wat peper en het gerookt zeezout.
Stap 3: Dep de bavette droog en laat 2 eetl boter smelten in de pan. Bak alle kanten 4 de kanten van het vlees 1 minuut. Schep de boter / vleessappen steeds met een lepel uit de pan en over het vlees, zo gaar je het vlees optimaal. Laat nog 5 minuten rusten op een bordje, afgedekt met aluminiumfolie.
Stap 4: Halveer de tomaatjes en meng met de balsamico azijn, peper, zout en de overgebleven basilicum.
Stap 5: Snij de bavette in stukken en garneer met de knoflook marinade. Serveer met de tomaatjes en eventueel frietjes. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Nog niet bekend met gerookt zeezout? Ga hier zeker mee experimenteren in de keuken! Garneer het los over je biefstuk, voeg het toe aan je dips of garneer het op de paprika's die van de bbq af komen! Deze veelzijdige smaakmaker voegt direct een heerlijke rokerige smaak toe aan je gerecht en is bij ons thuis niet meer wek te denken uit de keuken!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!