Pasta pesto met knapperig spek en pijnboompitten

Pasta pesto is een klassieker, maar heb je deze wel eens met gebakken spek geproefd? Dit in combinatie met pijnboompitten en Parmezaanse kaas maakt dit gerecht tot een ware smaakexplosie. Ook handig: het staat met een handomdraai op tafel! Ideaal dus voor na een drukke werkdag of als je gasten hebt!

4 personen          Hoofdgerecht         20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 300 gr penne pasta
  • 200 gr plakjes ontbijtspek
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 bakjes verse pesto à 100 gram (of maak het zelf met dit recept

Aan de slag!

Stap 1: Kook de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) en giet af. De pasta heeft dan nog een bite en wordt niet snotterig. Ondertussen rooster je in een droge hete pan de pijnboompitten bruin. Leg deze apart en laat afkoelen. Leg de plakjes ontbijtspek in dezelfde hete pan en bak tot deze bruin en knapperig zijn aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Stap 2: Rasp de kaas. Voeg de pasta, pesto en het spek samen en verdeel over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de kaas. Omdat het gerecht door de pesto, kaas en spek al zout van zichzelf is, is het niet nodig om extra zout toe te voegen. Eet smakelijk! 

_Foodfact_

Pijnboompitten zijn ontzettend lekker, maar zitten ook nog eens bomvol vitamines en mineralen. Zo bevatten ze onder andere ijzer, magnesium, zink, kalium en fosfor. Fosfor is goed voor gezonde botten en tanden, en magnesium is van belang voor de vorming en werking van je spieren. 1 eetlepel bevat wel 92 kcal, dus pas wel op met hoeveel pitjes je over je gerecht strooit!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!