Granola
Een goed begin van de dag! Dat is deze zelfgemaakte granola. Erg lekker in combinatie met vers fruit en een goede kop koffie. Daarbij een stuk gezonder dan de versie uit de supermarkt omdat er geen suikers zijn toegevoegd!
6 porties Lunch / ontbijt Vega 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gr havermout vlokken
- 50 gram pecannoten
- 50 gram amandelen
- 40 gram pompoenpitten
- 2 eetl honing
- 2 eetl milde olijfolie
- 2 eetl kaneel
Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof en meng samen met de havermout en het kaneel.
Stap 2: Leg het mengsel op een bakpapier op een bakplaat en verdeel de honing en de olijfolie erover. Bak 15 minuten in de oven. Laat erna 1 uur afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Je kunt het ongeveer 2 weken bewaren.
_Variatietip_
Je kunt eventueel gedroogd fruit toevoegen aan de granola na het afbakken. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde cranberry's, rozijnen of abrikozen. Serveer de granola met Griekse yoghurt en voeg eventueel vers fruit of een beetje jam toe. Eet smakelijk!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!