Risotto met paddenstoelen, mascarpone en tijm
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/4f2ff7/img_4181.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C1354%2Cx0%2Cy47%2Csafe&width=980&height=691)
Risotto is vanzelfsprekend romig, maar door de mascarpone is dit gerecht extra romig. Een heerlijke combinatie met zachte paddenstoelen, frisse tijm en natuurlijk Parmezaan. Een heerlijk vega gerecht, dat nog lekkerder is met een goed glas Malbec erbij.
4 personen Hoofdgerecht 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gr risottorijst
- 350 gr kastagnechampignons
- 125 gr mascarpone
- 80 gr Parmezaan
- 100 ml witte wijn
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 2 paddenstoelenbouillonblokjes (AH)
- bakje verse tijm
- 20 gr roomboter
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/r/c/temp-ufhrbopnwjtbuypgqsza/u9xcm0/img_3285.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=255&height=255)
Aan de slag!
Stap 1: Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit de roomboter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Stap 2: Voeg de risotto korrels toe tot deze glazig zijn. Blus af met de wijn. Kook ondertussen 1 liter water. Verkruimel de bouillonblokjes over de pan en voeg een scheut water toe. Als het vocht is opgenomen voeg je wederom water toe en je blijft dit herhalen. Blijf regelmatig roeren. Proef af en toe even hoe gaar de rijst al is. Deze is goed als de buitenkant zacht is, maar van binnen nog een bite heeft.
Stap 3: Roer de mascarpone door de risotto en rasp de Parmezaan erover. Hou wat apart voor de garnering. Rits de tijmblaadjes van de takjes en snijd fijn. Voeg toe aan de risotto. Roer alles door elkaar en schep op de borden. Garneer met de Parmezaan. Buon appetito!
_Wijn tip_
Ik ben gek op een stevige rode wijn, zo ook bij dit gerecht. Daarom kies ik vaak voor de Catena Malbec van Gall en Gall. Deze is overigens niet alleen lekker bij dit vega gerecht, maar ook bij een goed stuk vlees, zoals bavette of eend. Tip: schenk de wijn een uur van tevoren in een decanteerkaraf. Zo komt er zuurstof bij de wijn en komt deze goed op smaak!
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!